Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Vilans lanceert databank Zorg op afstand

Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, lanceerde 15 maart 2011 een nieuwe databank met Nederlandse projecten van zorg op afstand in de langdurende zorg. Het gaat om zorg en ondersteuning die zorgorganisaties op afstand leveren met moderne communicatietechnologie aan mensen die zelfstandig thuis wonen. Veel zorgorganisaties experimenteren hiermee.

Vilans maakt de projecten én reeds succesvol lopende diensten nu in één overzicht zichtbaar op www.vilans.nl/databankzorgopafstand.  
De databank zorg op afstand geeft zorgorganisaties een overzicht van projecten en diensten van collega-organisaties. Ze kunnen zoeken op projecten voor specifieke doelgroepen, op provincie en op vormen van zorg op afstand. Organisaties kunnen zo van elkaar leren en beleidsmakers kunnen zien wat er zoal gebeurt in Nederland of per provincie.  
Het leveren van zorgdiensten op afstand is in opkomst. Een voorbeeld is schermzorg, waarbij een cliënt via beeld en geluid contact maakt met zijn zorgverlener. Een ander voorbeeld is autonome monitoring. Daarbij detecteren sensoren in de woning van de cliënt afwijkingen in activiteiten, bijvoorbeeld in een noodsituatie. Steeds meer zorgorganisaties ontdekken hoe zij schermzorg, e-health en autonome monitoring binnen hun organisatie vorm kunnen geven.

Een project aanmelden
De databank bevat nu tachtig projecten. Kent u een project of dienst die er nog in ontbreekt? Meldt het ons! Op de startpagina van de databank staat hoe u dit doet en aan welke criteria de projecten moeten voldoen. Tot 1 mei 2011 ontvangt elke vijfde nieuwe en complete inzending binnen de criteria een kadobon van 10 Euro.

lees verder website Vilans

Categorie E-HealthBron ZorgportaalDatum 20/03/2011

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie