Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Project de Kanteling

Twee handreikingen project 'Kanteling Wmo'


Bestuursleden van lokale ouderen- en cliëntenorganisaties, oftewel lokale belangenbehartigers, kunnen aan de slag met twee nieuwe handreikingen vanuit het project 'Kanteling Wet maatschappelijke ondersteuning' (Wmo). De handreikingen bieden informatie en tips om in eigen gemeente het gesprek aan te kunnen gaan over de reikwijdte en de toepassing van het kantelingproces binnen de Wmo.

Het belangrijkste doel van de kanteling is om de Wmo-uitvoering zo te “kantelen” dat participatie centraal komt te staan

Handreiking 'Compensatieplicht en Kanteling'
In deze handreiking gaan we in op de begrippen ‘compensatieplicht’ en ‘kanteling’ en op de praktische uitwerking van deze begrippen. De handreiking is een vervolg op de uitgave ‘Compensatieplicht en Kanteling – Onze visie op de Wmo’, waarin de CSO, CG-Raad en VCP hun visie op de Wmo geven.

Handreiking 'Het gesprek'
In deze handreiking gaan we in op de kern van de Kanteling: het gesprek tussen burger en gemeente. Als een burger met een hulpvraag bij de gemeente aanklopt, gaat de gemeente een gesprek met hem of haar aan. Om belemmeringen in participatie te bespreken en samen oplossingsrichtingen te zoeken. Het resultaat moet zijn dat iemand weer gewoon mee kan doen. Het resultaat wordt vastgelegd in een verslag. Het is richtinggevend in een eventueel verder contact van de burger met de gemeente.

> Documenten, handreikingen en nieuwsbrieven project Wmo/ de Kanteling
> Wmo Welzijn nieuwe stijl
> Movisie: kennis en advies voor Maatschappelijke Ontwikkeling

Categorie Wmo De Kanteling Welzijn nieuwe StijlBron Betty StamDatum 08/12/2010

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie