Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Zorgagenda VWS 'Van systemen naar mensen'

Het Kabinet werkt momenteel aan de uitwerking van het regeerakkoord. 8 februari hebben minister Schippers en staatsecretaris Van Rijn van VWS hun gezamenlijke zorgagenda voor de komende jaren bekend gemaakt. Deze brief 'Van systemen naar mensen' wordt donderdag 14 februari besproken in de Tweede Kamer.

Onderwerpen:
In de zorgagenda 'Van systemen naar mensen' komen heel veel onderwerpen aan de orde, zoals de voortgang van de Wet cliëntenrechten zorg, bezuinigingen in de zorgverzekeringen, veranderingen in de ggz en het investeren in extra wijkverpleegkundigen.
Een belangrijk onderwerp is ook de veranderingen in de langdurige zorg, zoals de overheveling van begeleiding naar gemeenten. In maart maakt staatssecretaris Van Rijn de precieze plannen daarvoor bekend. Duidelijk is dat mensen meer en langer voor elkaar moeten zorgen. Mezzo begrijpt dat uitgangspunt, mits mensen de ruimte houden om het zorgen in te passen in hun eigen leven. Op eigen wijze zorgen dus. Lees hiervoor ook het bericht  'Toekomst van de zorg vraagt eigen regie'.

Her- en erkenning:
Mezzo vindt her- en erkenning van mantelzorg en zorgvrijwilligers en een goede ondersteuning belangrijk. De minister en de staatssecretaris onderschrijven dit en zullen dit voor de zomer in een speciale brief nader uitwerken.  Binnenkort heeft Mezzo overleg met de staatsstecretaris waarin wij nader zullen ingaan op onze standpunten.
Meer informatie Zorgagenda VWS

Categorie E-HealthBron Mezzo 13 februari 2013Datum 18/02/2013

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie