Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
WWNV en de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding controversieel verklaard

De Wet werken naar vermogen (WWNV) is door de Tweede Kamer controversieel verklaard. Dat betekent dat de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel is stopgezet en aan het volgende kabinet wordt overgelaten.

Ook de verhoging van de griffierechten en de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding naar de Wmo zijn controversieel verklaard. Hetzelfde geldt voor de wet cliëntenrechten zorg en het wetsvoorstel dat eigen bijdrage voor maatschappelijke opvang en de toegang van vreemdelingen tot de Wmo beoogt te regelen.

Jeugdzorg en inburgering

Op het gebied van jeudgzorg zijn geen wetsvoorstellen controversieel verklaard door de Tweede Kamer. Of de wijziging van de Wet Inburgering controversieel wordt verklaard door de Eerste Kamer is nog niet duidelijk. Dat besluit is uitgesteld omdat er verwarring bij de Eerste Kamer is gerezen over de aangekondigde novelle bij het wetsvoorstel. Bovendien hebben de Kamer berichten bereikt dat minister Leers over het wetsvoorstel nog een brief aan de Tweede Kamer heeft verzonden, waarover de Eerste Kamer niet is geïnformeerd. Per brief heeft de voorzitter van de Eerste Kamer de minister-president en minister Leers op 5 juni om opheldering gevraagd.
WWNV en de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding  controversieel verklaard

Categorie E-HealthBron Sociaal TotaalDatum 07/06/2012

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie