Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Planetree filosofie

PLANETREE vindt de manier waarop de zorg wordt verstrekt net zo belangrijk als de zorg zelf. Planetree bevordert mensgerichte zorg voor cliënt en medewerkers en helpt zorginstellingen met het daadwerkelijk realiseren van excellente cliëntgerichte zorg in een aantrekkelijke (werk)omgeving.

persbericht 10-10-2010
Internationale erkenning voor Nederlandse Planetree instellingen voor mensgerichte zorg.

Mensgerichte zorg in de genen
Uniek aan het Planetree-label is dat er zowel gekeken wordt naar de kwaliteit van aangeboden zorg (zoals die wordt beleefd door de cliënten en hun dierbaren) als naar de inbedding in de organisatie. De criteria voor het Planetree-label zijn grotendeels gebaseerd op directe terugkoppeling van patiënten op de zorg die zij hebben ervaren.
Om in aanmerking te komen voor het Planetree-label hebben de instellingen aangetoond dat ze Planetree in de genen hebben. Planetree legt de lat hoog. Hierbij hoort zowel een uitstekende zorgervaring op het gebied van menselijke bejegening, als toegang tot informatie, privacy, regie, betrokkenheid van familie, gastvrijheid, een prettige gebouwde omgeving en aanvullende zorg. Daarnaast richten de criteria zich op de ondersteuning van medewerkers door de organisatie, hoe patiënten en hun familie een stem hebben in de manier waarop zorg wordt geleverd en of de zorginstelling voldoen aan nationale prestatienormen voor kwaliteit en de landelijke gemiddelde patiënt -en medewerkerstevredenheid overtreffen.
De 4 zorginstellingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie, die bestaat uit deskundigen op het gebied van gezondheidszorg en directies van reeds gecertificeerde internationale instellingen.

Stichting Planetree Nederland is opgericht in 2006 en is de non profit organisatie die het Planetree concept en het netwerk in Nederland ontwikkelt en faciliteert. Ze helpt zorginstellingen en de pioniers in zorginstellingen bij het meenemen van hun collega’s bij deze zorgvisie en de doorvertaling naar merkbare mensgerichtheid in de praktijk van iedere dag. Het doel: hooggewaardeerde cliëntgerichte zorg en een aantrekkelijke, stimulerende werkomgeving. Het groeiend netwerk in Nederland bestaat vandaag de dag uit veertien zorgorganisaties, die vijfendertigduizend medewerkers vertegenwoordigen, in een verzorgingsgebied van ruim anderhalf miljoen mensen.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail

...

©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie